NIVÅER  | SPELFORMER | SERIESPEL

NIVÅER

SPELFORMER

Mexicano

Mexicano är en spelform där man med hjälp av ett program skapar ett spelschema med mål att matcherna ska bli så jämna och roliga som möjligt. Poängräkningen är precis som i Cup Americano, till 32 poäng där respektive lag och spelare kör 4 servar åt gången.

När en spelomgång är färdigspelad och resultaten är inlagda, så genereras ny spelomgång baserat på aktuell tabell. Det vill säga plats 1-4 respektive plats 5-8 lottas till nästa match. Alla får chansen att kämpa sig uppåt i tabellen som i Americano och ju bättre du spelar desto svårare motstånd.

Americano

Americano är en spelform där grunden är att lagen lottas till varje match samt att turneringen är färdig när alla har spelat med alla. Varje match spelar man om ett visst antal förutbestämda poäng. Vid 24 poäng så kan matchen sluta allt från 24-0 till 12-12. Slutar en match 14-10 så får det vinnande laget 14 poäng per spelare och förlorarlaget får tio poäng per spelare. Poängen från alla matcher räknas därefter samman och den spelare som har fått flest poäng totalt vinner Americano-turneringen.

Vinnarbana

Vinnarbana är två timmars intensivt spel där 20 spelare spelar matcher mot varandra i lag eller individuellt i fem game. Efter de fem gamen flyttas vinnarna åt ett håll och förlorarna åt andra hållet, partnerbyte sker och till slut står det bästa teamet på Vinnarbanan!

SERIESPEL

ADMINISTRATION AV SERIESPELET

Vi använder systemet Backhandsmash (BHS) för att administrera seriespelet. 
Varje spelare får ett eget användarkonto till Backhandsmash. 
Har ni inte ett konto sen tidigare så ska ni fått en inbjudan med en länk för registrering.
 
Här på Backhandsmash ni kan ta del av spelschema, rapportera spelresultat etc. 
 
PRO TIPS: I MATCHi-appen kan ni klicka på profil nere till höger och länka in Backhandsmash i appen, då får ni spelschema, tabell och kan rapportera in resultat där istället för på hemsidan, mycket smidigt.
 
MEN på Backhandsmash kan ni:
 • Byta matchtid till en av extratiderna, eller byta med annat lag
 • Ledigställa tider för andra spelare i seriespelet att boka
 • Ställa in så ni får påminnelse via e-post innan match
 • Studera historiken – gamla omgångar och alla matchresultat
 • Ändra kontaktuppgifter
Fullständiga regler och några tips om tjänsten finns på sidan Regler. Vänligen läs dem innan omgången börjar.
 
Vid förhinder – flytta en match
Vi har tilldelat seriespelet bra speltider och hoppas att det ska passa de flesta. 
Ibland får vi ändå schemakrockar eller förhinder och därför finns det generöst med tider att byta till om det inte passar.
 
Enklaste sättet att flytta en match
Om ni vill flytta en match så är följande sätt det enklaste:
 1. Logga in och gå till ”Mina sidor
 2. Gå till sidan ”Boka” för att se om det finns någon lämplig tid.
 3. Kontakta motståndaren och fråga om tiden passar (kontaktuppgifter får du upp om du är inloggad och klickar på ett lag i schemat)
 4. Klicka på länken ”Boka…”, välj vilken match du vill spela på den tiden
 5. Den ordinarie matchtiden ledigställs automatiskt
Det går även att göra byten, d v s byta matchtid med ett annat par. Den funktionen hittar ni under ”Mina sidor” på sidan ”Schema”. Klicka på ”Visa” för den match ni vill byta.
 
OBS!
 • Gör schemabyten i god tid
 • Ledigställ de tider ni inte ska använda i god tid
 • Matcher vars speltider som ledigställs mindre än 48 timmar innan blir ”svartlistade” och kan inte bokas om via Backhandsmash.
 • Vi uppmanar er att kontakta er motspelare för att bekräfta att båda lagen är uppdaterade om när ni skall spela er match.. 
 • Reserver får tas in vid behov, men den får inte spela i en högre division eller vara tydligt bättre än den ordinarie spelaren
 • Anmälan är bindande vilket innebär att ni automatiskt skrivs över till nästkommande omgång. Önskar ni att ej fortsätta delta, kontakta victor@wepadel.se så tar han bort er till nästkommande omgång (avanmälan måste göras i god tid).