VAD  |  BOKA  |  SCHEMA | KLASSER |  YOGAAKTIVITETER |  BARNYOGA 

VAD BETYDER YOGA?

Yoga betyder ”att förena, föra samman” enligt det fornindiska språket sanskrit, där förening syftar på att skapa en balans mellan kropp och själ/kropp och sinne. Kropp och sinne möts via rörelser, andningsteknik, koncentration och kroppskontroll. Våra tankar och känslor styr över våra handlingar och välmående, lika mycket som tvärtom.

Fördelarna med Yoga är många:

  • Frigörande av stress och minskad stelhet.

  • Bättre styrka och bättre koncentration.

  • Minskar spänningar i kropp och sinne.

  • Bättre sömn och bättre immunförsvar

BOKNING AV YOGA PASS

Som medlem bokar du dig på samtliga Yoga-pass i appen WE Träning och Hälsa hittar du här:

 App Store    Google Play  

 

Är du INTE medlem och vill prova på ett Yoga-pass så laddar du ner appen GOActive! och köper ett dagspass. Du får då tillgång till hela utbudet och kan boka gruppträning under en dag.

 

ERBJUDS PÅ:

VÅRA YOGAKLASSER

Se respektive klassbeskrivning nedan.

Kraftfullhetens yoga, strävar efter att balansera kropp och sinne genom olika asanas (positioner) i kombination med aktiv andning. Vi skapar balans i kroppens energisystem för att uppnå ett fysiskt och psykiskt välmående. Hatha Yoga är egentligen grunden till den fysiska yogan.

En flödande och dynamisk yogaklass där vi kopplar ihop asanas (positioner) med andningen, med syfte att mjuka upp, rena och stärka hela kroppen. Rummet värms upp till 27-28 grader. Tag gärna med en vattenflaska.

Räknas till en av de äldsta yogaformerna. Den passar för alla åldrar och fysiska förutsättningar. Vi arbetar med uthållighet, styrka, smidighet och koncentration Kundaliniyoga innehåller alla de delar som traditionellt ingår i yoga; kroppsställningar, rörelser, handpositioner, andnings- och fokuseringstekniker, mantran (ljud/vibrationer) och olika typer av meditationer.

En dynamisk flödande klass med fokus på bålen (mage, höfter, säte och rygg). Förbättrar din kroppshållning och andningsförmåga, förebygger skador och hjälper vid problem i nedre ryggen. Rummet värms upp till 27-28 grader. Tag gärna med en vattenflaska.

För dig som har praktiserat Yoga ett tag. En dynamisk flödande klass där vi utmanar oss mer i avancerade positioner. Vi går även igenom teknik med jämna mellanrum.

Vi värmer upp rummet till 27-28 grader.

En yogaklass där vi på ett mjukt sätt går på djupet både fysiskt och mentalt. Vi jobbar med fascia (bindväv), leder och ligament. I Yin Yogan håller vi positionerna en stund, med stort fokus på närvaro och andetaget.

En yogaklass där vi på ett mjukt sätt går på djupet både fysiskt och mentalt. Vi jobbar med fascia (bindväv), leder och ligament. I Yin yogan håller vi positionerna en stund, med stort fokus på närvaro och andetaget. Klassen avslutas med en längre guidad meditation.

Pilates går ut på att återfå den naturliga hållningen i kroppen samt uppnå optimal styrka, smidighet, balans och uthållighet. Med pilatesträningen letar vi upp svagheterna och obalanserna och bygger upp kroppen igen. Korrekt utförd pilatesträning leder till ökad kroppsmedvetenhet, kontroll och balans.

Pilates Flexibility är en klass som utgår från Pilates grundprinciper och utifrån dessa fokuserar vi på rörlighet/flexibilitet och balansträning. Vi använder oss av olika redskap för att fördjupa upplevelsen och utmana oss själva.

Här fokuserar vi på att lugna ner kropp, sinne och nervsystem så att du kan återhämta dig, finna hälsa, balans och livskraft. En meditativ och terapeitisk form av yoga där vi stannar riktigt länge i positionerna (15-20 min) med hjälp av stöd, kuddar, bolster, block och filtar.

Under passet fokuserar vi på att på ett terapeutiskt skonsamt sätt skapa utrymme och mjuka upp höfter med hjälp av bland annat mjuka flow-bollar. Vi jobbar på djupet för att släppa på stela muskler och fascia. Ingen tidigare erfarenhet krävs.Vi börjar med aktivera kroppen i en flödande Vinyasa, blir ordentligt varma för att därefter fokusera på höfterna. Släppa på spänningar som kan finnas lagrade runt höfter och bäcken samt förbättra rörelse och cirkulation i detta område. Rummet värms upp till 27-28 grader. Tag gärna med en vattenflaska.

Yin står för mjukhet, svalka, lugn och den kvinnliga energin. Fokus ligger på att stretcha bindväven genom avslappning. Yang står för den manliga energin och här ligger fokus på att aktviera musklerna i flödande rörelser såsom solhälsningar etc. Rummet värms upp till 27-28 grader.

Yin står för mjukhet, svalka, lugn och den kvinnliga energin. Här stannar vi i varje position mellan 1 och 3 minuter. Fokus ligger på att stretcha bindväven genom avslappning. Passet avslutas med 5-10 minuter Savasana (avslappning).

Varje fredag erbjuder vi AW Yoga, olika yogaformer och tema för varje fredag. Håll utkik i bokningssystemet, appen vad som gäller.

Väck kroppen i ett morgon flöde för dagen, det kan variera från återhämtande Yin/Restorative positoner till Vinjasaflöden och allt däremellen. Inget pas är det andra likt. Alla nivåer, erfaren eller oerfaren yogi är välkomna.

En flödande och dynamisk yogaklass där vi utmanar både kropp och sinne samt lockar oss utanför vår comfort zone. Vi värmer upp rummet till 27-28 grader. Alla nivåer är välkomna.

YOGAAKTIVITETER

BARNYOGA

Barnyoga hos WE Stadsängarna

Under terminerna håller vi kurser i barnyoga med instruktör Pia Krantz (bild). Vår barnyoga är med lekfulla och enkla rörelser som alla klarar av. Yogan presenteras genom sagans värld och tillsammans med yogamaskoten Moja besöker vi yogizoo och andra roliga platser..

Vill du ha mer information, kontakta: helene@wehalsa.se