Först och viktigast: vi hoppas att du och dina nära och kära är friska, och att ni håller er hälsosamma i dessa speciella tider.
Här kommer lite uppdaterad information kring våra rutiner som vi önskar att du läser noggrant, och återkopplar till oss med eventuella frågor.

WE tar den pågående pandemin och alla dess konsekvenser på största allvar. Lika självklart följer vi beslut och riktlinjer från våra myndigheter.

De nya restriktionerna (läs mer här) som träder i kraft tisdag 24 november innefattar visserligen inte gym- och hälsoverksamhet, men för oss på WE är det oavsett självklart att vi tar fullt ansvar för att du som medlem ska kunna fortsätta att träna säkert – och vi ber dig som medlem att prioritera din egen och andras hälsa genom att läsa och följa nedanstående.

Det här gör WE för att du ska träna säkert

Från och med tisdag 24 november så inför vi ytterligare åtgärder för att din träning ska bli så säker som möjlig.

DU MÅSTE TVÄTTA HÄNDERNA
Vi ställer som krav att alla som besöker oss ska tvätta händerna innan man påbörjar sin träning. Bli inte irriterad om vår personal frågar eller påminner dig. Vi gör det för din och vår skull.

NY HANDSPRITS-BEHÅLLARE VID ENTRÉ
För att för enkla och påminna dig om att använda handsprit, så kommer vi att placera ut en större behållare för handsprit vid varje entré. Sätt fram handen, trampa ner pedalen, låt handspriten droppa klart och ta först då bort handen.

VI BEGRÄNSAR VÅR LOUNGE
Vi och ni älskar vår mötesplats och vår lounge.  Vi ser däremot, just nu, helst att ni inte sitter kvar i vår lounge, före eller efter er träning – utan att ni kommer till oss, tränar och sedan går hem.
Vi behåller vår fina lounge öppen tills vidare, men kommer att begränsa antal platser som finns tillgängliga att sitta på. Respektera skyltarna som pekar ut den sociala distansering som krävs.

VI SLUTAR BJUDA PÅ KAFFE
Vi älskar vårt kaffe, och vet att du också gör det. Men tills vidare så väljer vi att stänga av kaffemaskinen. Vi tycker det är tråkigt, och förstår att du tycker likadant – men det är dessvärre nödvändigt just nu. Kaffet i sig sprider inte viruset, men det gör att folk stannar kvar längre än nödvändigt, att social distansering blir svårare att upprätthålla samt att man rör ytor, knappar och muggar på annat sätt när kaffemaskinen är igång.
Vi vet om att kaffet är viktigt, men vi hoppas på att ni förstår och håller med om att träningen är viktigare.

BEGRÄNSNINGAR FÖR OMKLÄDNING & DUSCH
WE håller våra omklädningsrum öppna, men respektera att det ENDAST gäller för de fåtal personer som verkligen av logistiska skäl MÅSTE duscha på våra anläggningar. Våra rekommendationer att byta om och duscha hemma kvarstår. Vi rekommenderar max fem (5) personer att samtidigt besöka våra omklädningsrum, men att även att sprida ut sig och respektera de avspärrningar som finns.

Det här kan du som medlem göra

Precis som tidigare: Håll avstånd till varandra, tvätta alltid händerna när ni kommer till oss, använd handsprit och de wipes som vi tillhandahåller och stanna hemma du känner minsta tecken på sjukdom. Följ alltid våra rekommendationer, och respektera våra nya riktlinjer.

Det här gäller för dig som tränar i gymmet

Vi fortsätter med platsbokningen för dig som vill träna på vårt gym, allt för att fortsätta begränsa antalet medlemmar som vistas hos oss samtidigt. Förutom att det begränsar antalet som besöker oss samtidigt, så ger det även dig en möjlighet att välja tider då det är så lite folk som möjligt på WE.
Vi kommer även att YTTERLIGARE minska ner antalet platser som tränar samtidigt i gymmet på våra anläggningar.

Det här gäller för dig som grupptränar

Det är obligatorisk att alla deltagare  ska tvätta händerna före passet påbörjas. Ledaren kommer att fråga och kräva ett JA från alla deltagare innan passet påbörjas.
För att vara tydligare kring vad som gäller kring social distansering, så kommer vi i förekommande fall att tydligare markera upp vilken plats/yta som respektive person ska träna på.
Utöver det så kommer vi att ytterligare reducera antalet tillgängliga platser på vissa pass. Detta leder dessvärre till att vi emellanåt får färre platser tillgängliga totalt än vanligt på vår uppskattade gruppträning, vilket vi hoppas du har förståelse för under denna speciella tid. Vi förstår att det kan påverka din träning, men ber om ditt goda samarbete kring detta.

Det här gäller för dig som tränar med PT

Prata med din PT och diskutera fram till en säker plan som passar för just dig. Kanske du och din PT kan hitta möjlighet att träna utomhus? Din PT vet när det är som lugnast på våra anläggningar, kanske du kan ändra din tid för att hitta en säker och regelbunden träning?
Våra PT säkerställer och hjälper till att du alltid har en social distansering till andra personer på gymmet, och kommer även hjälpa dig att torka av din träningsutrustning före och efteråt.

Det här gäller för dig som spelar padel

Vi kommer att utöka och sprida ut antalet ytor där du kan vänta på din match. Respektera avståndet vid avslutad match, vid in och utpassering till banorna. Glöm inte att tvätta händerna före och efter du spelar, och använd våra wipes och torka av ditt racket.
Kom till WE alldeles före din match, och lämna lokalen direkt efteråt. Häng inte i vår lounge under denna tid.

SEDAN TIDIGARE HAR WE BLAND ANNAT: 

  • Ökat avståndet mellan våra maskiner
  • Anpassat och utökat våra rutiner för städ och hygien.
  • Uppmuntrat våra medlemmar att bära munskydd och handskar när dom besöker oss
  • Utökat antalet stationer med våra antibakteriella gymwipes.
  • Stängt av bastun på våra anläggningar.

Till sist: vi vet att alla våra medlemmar får göra uppoffringar just nu, men det viktigaste är att vi tillsammans får fortsätta att träna och regelbundet röra på sig.

Det kommer att vara oerhört viktigt för folkhälsan på lång sikt, men bara om du samtidigt respekterar dina medmänniskor, håller avstånd och följer de riktlinjer du just läst.